Kindercoaching

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak bij me voelen. Tijdens de sessies gaan we samen onderzoeken waar de sterke punten liggen en hoe we deze nog verder kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van spellen kunnen ook de jongere kinderen vaak goed verwoorden wat ze graag willen verbeteren.

Soms speelt er iets in het leven van een kind, waar hij of zij zelf niet uitkomt en het fijn is als er een kindercoach meekijkt. Een kindercoach is iets anders dan een psycholoog of therapeut. Een traject bij een kindercoach is vele malen korter, door de oplossingsgerichte manier van werken. Tijdens de sessies maak ik gebruik van creatief materiaal, zoals tekenen, spelletjes, gesprekskaarten en bijvoorbeeld rollenspellen, zodat je kind niet alleen maar hoeft te praten.

Kindercoaching - lekker in je vel
Kindercoaching werkwijze

In mijn praktijk zie ik kinderen die:

  • Faalangst hebben;
  • Lekker in hun vel (op school) willen zitten;
  • Sociale vaardigheden willen verbeteren;
  • Meer zelfvertrouwen willen krijgen;
  • Weerbaarder mogen zijn;
  • Pesten of gepest worden;
  • Snel boos worden en meer grip willen krijgen op hun emoties;
  • Willen leren omgaan met de scheiding van hun ouders.

Maatwerk

Ieder kind is uniek en daarom maak ik altijd een traject op maat waarbij de hulpvraag van het kind centraal staat. Gemiddeld zijn er, na het intakegesprek met de ouders, 5 sessies die ik met het kind heb.

Na het intakegesprek kan ik een indicatie geven hoeveel sessies ik verwacht nodig te hebben. Ook maken we dan afspraken over de frequentie van de gesprekken. Meestal zie ik je kind (twee)wekelijks.

Kindercoaching - sociale vaardigheden
Kindercoaching werkwijze

Werkwijze

Hoe werkt het als je je kind aanmeldt?

Vrijblijvend Kennismakingsgesprek

Het is altijd mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. In dit gesprek kan je terecht met je vragen en kun je kijken of je een klik krijgt met mij als coach.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we het hebben over de hulpvraag van je zoon of dochter. Ik hecht veel waarde aan het intakegesprek omdat we hierin de basis leggen voor het begeleidingstraject. Ik vind het fijn om het gesprek in te gaan aan de hand van het door jullie ingevulde intakeformulier.

Sessies

Nadat we de hulpvraag gezamenlijk hebben vastgesteld ga ik in de sessies aan de slag met het kind. Dit doen we door middel van creatief materiaal, zoals tekenen, spelletjes, gesprekskaartjes of bijvoorbeeld rollenspellen.  In de praktijk komt het er op neer dat er gemiddeld 5 sessies nodig zijn.

Evaluatie

Tijdens het traject hebben we mailcontact om de vorderingen te bespreken en na afloop van de sessies volgt er nog een telefonische check-up. Dit doen we dan enige tijd nadat het traject is afgesloten.

Vragen over kindercoaching of hoe ik kan helpen?

“Uit eigen ervaring weet ik dat een klik met je coach belangrijk is, je kan daarom gebruik maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek”

Contact KellyCoacht

Kinder-, leer- & autismecoach

Bezoekadres op afspraak:

Musschenbroekstraat 25, Apeldoorn

(gevestigd in het pand van Sport Kerschoten)

Begeleiding aan huis is ook mogelijk.

06-24296689

kelly@kellycoacht.nl

Gecertificeerd 'Ik leer leren' trainer

Gecertificeerd ‘Ik leer leren’ Trainer

Erkende “Tafelmethode met Stoplichtkaartjes” ambassadeur

CAT-Therapeut

Ik ben een erkend CAT-therapeut. Het CAT biedt kwaliteitsgarantie voor alternatieve therapeuten. CAT-leden voldoen volledig aan de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen zorg). CATvirtueelschild.jpg (237×235)

Gecertificeerd ‘Begrijpend lezen: alle teksten de baas’ Trainer