Autismecoaching

De focus van mijn begeleiding ligt op ontwikkeling, positief leren omgaan met jezelf en het ontdekken en ontplooien van kwaliteiten en mogelijkheden. Ik begeleid bijvoorbeeld kinderen en jongeren die vastlopen op school of bij hun studie.  Als gecertificeerd autismecoach kan ik meekijken en onderzoeken waar jouw kind het beste bij is gebaat. Leerlingen met autisme lopen regelmatig vast op school. Ze ondervinden moeilijkheden met de omgang met klasgenoten en leerkrachten op school, maar velen hebben ook moeite met het plannen en organiseren, het kunnen onderscheiden van hoofd- en bijzaken, maken van samenvattingen etc. Dit levert een boel stress op. Het is daarom belangrijk dat ze leren herkennen welke situaties lastig zijn, signaleren wanneer de stress oploopt en vaardigheden aanleren om met deze situaties om te gaan.

Begeleiding bij autisme

Kinderen en jongeren met autisme zijn vaak kwetsbaar tijdens overgangsmomenten en lopen daarbij het risico om overbelast te raken of vast te lopen. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is bijvoorbeeld zo’n grote stap. Er wordt meer van het kind gevraagd, met name op het gebied van planning rondom huiswerk en sociale contacten, maar ook invulling geven aan de vrije tijd. Ik kan jouw kind handvatten geven als het gaat om deze situaties. De Ik leer leren training, waarbij we aan de slag gaan met plannen organiseren maar ook het ontdekken van een geschikte leerstrategie, is ook zeer geschikt voor kinderen met autisme.

Heb je vragen over autisme of hoe ik begeleiding kan bieden, dan kun je contact met me opnemen.

Autismecoaching - kwaliteit van leven vergroten

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

“Veranderingen kunnen een grote impact hebben, ik bied ondersteuning zodat je hier zo goed mogelijk mee om kan gaan”

Contact KellyCoacht

Kinder-, leer- & autismecoach

Bezoekadres op afspraak:

Musschenbroekstraat 25, Apeldoorn

(gevestigd in het pand van Sport Kerschoten)

Begeleiding aan huis is ook mogelijk.

06-24296689

kelly@kellycoacht.nl

Gecertificeerd 'Ik leer leren' trainer

Gecertificeerd ‘Ik leer leren’ Trainer

Erkende “Tafelmethode met Stoplichtkaartjes” ambassadeur

CAT-Therapeut

Ik ben een erkend CAT-therapeut. Het CAT biedt kwaliteitsgarantie voor alternatieve therapeuten. CAT-leden voldoen volledig aan de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen zorg). CATvirtueelschild.jpg (237×235)

Gecertificeerd ‘Begrijpend lezen: alle teksten de baas’ Trainer